S*Lingarö's Sprite

Yoshi

Hej,
​Idag fyller Yoshi (Sprite) hela 1 år så vi tänkte dela med oss av lite bilder så ni får se hur han har utvecklats. Vi tycker att han är världens finaste kille!

Yoshi var väldigt framåt och orädd dag 1 här hemma och tog plats. Det var roligt att se att han trivdes så bra på en gång. I början ville han gärna sova i sängen med oss, helst mellan kuddarna där det var varmt och tryggt. Nu är han mer självständig och sover ute i katträdet i vardagsrummet. Ibland hoppar han upp och sover bredvid mig i sängen när han vill mysa. Yoshi älskar att vara med överallt och han gillar att övervaka matlagningen och försöker smaka på allt möjligt. Så det gäller att vara uppmärksam för annars tar han en smakbit!

Han är också tidernas busigaste katt, det är sällan en lugn stund här hemma. Han älskar att busa med Sotis men det är inte alltid på hennes villkor så vi försöker leka med Yoshi så mycket som möjligt. Hårsnodden är en av favoritleksakerna. Bara för någon dag sedan så lärde han sig att hoppa högst upp på vitrinskåpet och det är väldigt högt upp, han är riktigt duktig på att hoppa högt!

Yoshi är också duktig på att göra tricks, Husse övar dagligen med honom. Yoshi kan sitta, ligga, vacker tass, stå upp på bakbenen och hoppa igenom en ring. Han verkar tycka det är jätteroligt att öva sina tricks. En bonus är ju så klart godiset man får efteråt.

Han brukar ligga ganska fint när vi borstar honom och spinner. Det är tur att han verkar gilla borstningen för det blir en hel del.

Han älskar också att gå ut i koppel, i somras kunde han vara ute hur länge som helst och hoppa efter kottar och jaga kryp. Yoshi är väldigt bestämd när vi är ute så det känns nästan som om man är ute med en hund. Sotis brukar alltid följa med när vi går ut och övervakar det hela på ett säkert avstånd.

I mitten av mars nästa år ska vi flytta till en större lägenhet. Vi kommer bo precis invid en park, så det kommer bli perfekt när vi är ute med Yoshi, nya revir att utforska!