Hem Katter Hundar Kontakt

Flytten har börjat

Även om vädret gör allt för att sätta käppar i hjulet, så har två av småttingarna flyttat genom snöstormen till nya hem och nya liv. Lycka till med den lille.

Då är vi den livliga delen av kattungens liv

De är överallt, dyker upp var som hellst, klättrar på allt.

Bara ben, inte skönt.

Ostkullen upptäcker vidare

Hundstaketet är numera inget problem. Kattungarna är överallt i hela huset. Man får se sig för var man sätter fötterna nu.

Problem med websidan, kvarstår

2017-12-15 - 26
Vi har problem med att uppdatera hemsidan, gallerierna funkar inte som man förväntar sig, vi jobbar på att lösa det. 

Sök

Vi är nu inne på vår tredje Berner Sennen. Den här gången blev det faktiskt en hane, de tidigare två har båda varit tikar.

Under sommaren kompletterades familjen med en ung Basset Fauve grabb.

Berner Sennen

Berner sennenhund eller berner sennen är en stor hundras som har sitt ursprung i kantonen Bern i Schweiz. Läs mer på Wikin här

Det finns även mer att läsa på Svenska Sennenhundklubben

Basset Fauve

Den ursprungliga Fauve de Bretagne är en mycket gammal ras från Frankrike. Den användes som jakthund redan under 1400-talet i Frankrike. Provinsen Bretagne i nordvästra Frankrike är det geografiska ursprunget för den strävhåriga, Fauve de Bretagne vilken utvecklats till den mer högbenta Griffon Fauve de Bretagne och den mer "kortbenta" Basset Fauve de Bretagne vilka i sina rasnamn även har pälsfärgen angivet (fauve). "Basset" betyder "låg" på franska och sålunda är innebörden av ordet "Basset" i rasens namn, att det handlar om en lågbent hund. Rasen är framavlad i sitt ursprungsland Frankrike, till att vara jakthund och användas vid jakt som drivande hund.

Det finns mer att läsa på Svenska Basset Fauve Klubben